A versailles-i kastély applikációja (pixabay)

A versailles-i kastély applikációja: példaértékű, egy kicsi hibával

Ígértem a párizsi túra második napjáról szóló cikkben, hogy kicsit alaposabban megnézegetem a versailles-i kastély applikációja működését, és írok róla értékelést. Röviden: hasznos program, egyetlen kis apróságba tudok belekötni. Ami biztos, az az, hogy nem szabad ott helyben elkezdened a használatát. Már az elutazás előtt érdemes megismerkedni vele.

fontos

A rend kedvéért még egyszer:

  1. a versailles-i kastély applikációja itt tölthető le Androidra, itt pedig iPhone-ra.
  2. Legyen nálad fülhallgató!

Az applikációról nagyjából az opera műfaja jut eszembe. Aki ért hozzá, azt mondja, operába nem úgy megy az ember, hogy csak megy, és hagyja magát meglepődni. Hanem készül. Elolvassa, meghallgatja, feldolgozza, mit fog látni… Kicsit ilyen a versailles-i kastély applikációja is. Sok, mint készületlen embernek az opera.

A menüben első blikkre ott van minden. MINDEN. Az alapvető tudnivalók, nyitvatartás, megközelítés, gyakran ismételt kérdések menüpontja (az Information), és a hangos vezetés (Visit) is jól megtalálható. A könnyebb érthetőség kedvéért mindent angolra állítottam, így néz ki. Bolondbiztos, de tényleg:

A versailles-i kastély applikációja

A második fontos menüpont, a Visit, azaz a hangos vezetés esetében elnagyolva, de kiszámoltam, hogy mintegy 25 órányi (!) hanganyag van fent. Azaz nincs az az alapos egynapos látogatás, amivel mindent végig tud az ember hallgatni. Sőt, ellentétben más lejátszókkal, itt sajnos gyorsítani sem lehet a tempón. (Szeretem a dolgokat dupla tempóval pörgetni, de itt nem lehet, ha fél óra, akkor fél óra, vagy legalábbis én nem jöttem rá, hogy lehet 15 perc.)

Ezért mondom, hogy érdemes mindent előre meghallgatni, legalábbis ami nagyon érdekesnek, fontosnak tűnik, azt mindenképpen. És még valami: azért nagy piros pont jár, hogy a vezetések előre letölthetők. Igen, akár a hazai wifin megejthetjük az akciót, és akkor nem kell az adatcsomagunkat, s vele az uniós keretet fogyasztani.

Ha elindítunk egy anyagot, és a GPS-t bekapcsoljuk, akkor az applikáció segít megtalálni, hol vagyunk. De a hang alatt, alul az „123” feliratnál be is írhatjuk, hogy éppen melyik ponton vagyunk, és oda is ugorhatunk a keresett anyaghoz:

A versailles-i kastély applikációja

Van még egy barátságos térkép-funkció (menüpont) is az applikációban, ami segít, hogy ne tévedjünk el. A GPS itt is segít detektálni, hol vagyunk (kívül és belül). Abban sem hagy magunkra, ha sétát tervezünk. A szűrőben az ivókutak, a WC-k, a büfék (és minden egyebek) külön kereshetők. Mivel ez egy hatalmas és alkalmanként fárasztó túra, kifejezetten hasznos kis dolgot kap a látogató a kezébe…

Csak arra figyelj, hogy a nagy hallgatásban és figyelésben ne tedd a telefonod oda, ahol a metrójegyed van!

A négynapos párizsi túra első napjáról itt, a második napjáról pedig itt olvashatsz. Ez az app a második napon fog sokat segíteni Neked.

(Kiemelt kép és képek: Pixabay, illetve saját készítésű képernyőképek)

Facebook Comments