Miért oszlott fel a Daft Punk

Ha Daft Punk lennél, miért oszlanál fel?

Nagyot szólt tegnap, amikor egy váratlan, Epilogue című videóban bejelentette a legismertebb, nem utolsó sorban Grammy-díjat is nyert, elektronikus zenét játszó együttes, a Daft Punk, hogy feloszlik.

A hírt a magyar sajtó is rendesen hozta, lásd (csak pár példa) itt, itt, itt és itt

Amikor kamasz voltam, inkább szerettem a popzenét, mint az elektronikus zenéket. De a Daft Punkot már akkor se lehetett elkerülni a Viván, a Z+-n, meg ki tudja, miket néztünk azokban az időkben. Mindenesetre az Around the World annyira ügyesen és aljasan mászott be az ember fejébe, hogy nem lehetett nem emlékezni rá. Még annak az agyában is ment körbe-körbe, aki nem elektronikus zene-őrült volt. Around the world, around the woooorld…!

Most is ezt a dalt hallgatom, meg a Random Access Memories című albumot, miközben arról olvasgatom a találgatásokat, hogy miért oszlottak fel (kifáradás? pénz? új kalandok keresése?).

Tényleg érdekes kérdés, hogy egy Daft Punk szintű együttes – amely mondjuk képes az év albuma-díjat és mást is elhozni a Grammyn – miért hagyja abba. Hiszen jó. Hiszen sikeres.

Azt hiszem néha van úgy, ha valaki sokat ért el, hogy nem tud új, magasabb célokat kijelölni, a régiek, legyenek bár szuperek, már nem elegendőek, nem kielégítőek a számára (még egy Grammy? Minek? Már van. Még több pénz? Minek? Abból is sok van…). Úgyhogy én látatlanban, és némi találgatós pszichologizálást is megengedve magamnak, az „új kalandok” című magyarázatokra szavazok. De gondolom, a francia sajtó majd gondoskodik róla, hogy a rajongók egyszer többet, biztosabbat is tudjanak, vagy legalábbis olyat, amiért kattintanak.

Mindenesetre nálam ma Daft Punk megy munka közben („around the world, around the woooooorld, aroundthe worl, around the woooorld” 🙂 ).

Ne maradj le a www.franciacsok.hu cikkeiről, kérd a levelesládádba a legújabbakat!

* indicates requiredMi érdekel? Milyen posztokról értesítsünk?

(A kiemelt kép forrása a pixabay.com.)

Facebook Comments